A védettséget biztosító jogi szabályozás

A 2000. évi 5. törvénynek megfelelően, amely az Országos Területfejlesztési Terv 3. részének, a védett területekre vonatkozó szabályok jóváhagyását tartalmazza, a Mézgedi barlang természetvédelmi övezet, 0,10 ha területtel. Ezen kívül, a Mézgedi barlang fontos része a Sebes-Körös szoros - Királyerdő Natura 2000 közösségi jelentőségű területnek. Ennek a területnek a felügyeletét, és ennek megfelelően a Mézgedi barlangét is, a Bihari Védett Területekért és Hosszútávú Fejlesztésekért Központ látja el.

A weboldal ”A Mézgedi barlang, egy barlang a természetért és az emberekért” projekt keretén belül készült. A projekt kivitelezője a Bihari Védett Területekért és Hosszútávú Fejlesztésekért Központ és a Magyarremetei Polgármesteri Hivatal, a finanszírozását pedig a Green Entrepreneurship program keretén belül a Romanian American Foundation és a Partnerség Alapítvány biztosítja.
Ezen az oldalon közzétett információk kizárolág a Bihari Védett Területekért és Hosszútávú Fejlesztésekért Központ álláspontját képviselik, a Partnerség Alapítvány és a Romanian American Foundation nem tehetők felelőssé azért, ahogy ezen információkat használják.

Romanian - American Foundation Fundația pentru Parteneriat CAPDD - Bihor Pădurea Craiului