Peştera Ciur-Ponor

Este situată în extremitatea de vest a Gropii Ciurului, dezvoltată pe Platoul carstic Runcuri din comuna Roşia, fiind una din cele mai lungi peşteri din România, cu o dezvoltare de 14.9 km. Peştera este bogat concreţionată, remarcându-se printr-o serie de cascade şi săritori spectaculoase. Spaţiile înguste şi scunde (uneori greu accesibile), alternează cu săli spaţioase, iar procesele de coroziune şi de eroziune au generat o gamă foarte largă de forme specifice.
Peştera este o arie naturală protejată şi nu este amenajată în scop turistic. Este accesibilă numai cu aprobarea custozilor şi însoţiţi de ghizi ai Traditionl Casa Experience.

Pagină de web realizată în cadrul proiectului "Peştera Meziad, o peşteră pentru natură şi oameni" implementat de către Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor şi Primăria Remetea. Proiectul este finanţat prin intermediul programului "Green Entrepreneurship", iniţiativa comună a Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.
Informaţiile prezentate pe acest web site exprimă exclusiv opinia CAPDD Bihor iar Fundaţia pentru Parteneriat şi Romanian-American Foundation, nu pot fi făcute răspunzătoare de modul în care aceste informaţii sunt utilizate.

Romanian - American Foundation Fundația pentru Parteneriat CAPDD - Bihor Pădurea Craiului