Cheile Albioarei

Sunt situate în bazinul superior al Văii Roşia, între Ponorul Albioarei în amonte şi Ţarina în aval. Ele au o lungime de 2,6 km şi o adâncime medie de 80-100 m. Nu sunt traversate de vreun pârâu permanent şi adăpostesc un mare număr de peşteri şi izvoare. Cheile sunt străbătute de drumul judeţean 764 ce face legătura între Beiuş şi Aleşd. Prin poziţia lor, ele reprezintă singura „poartă” de pătrundere, din Depresiunea Beiuşului, în interiorul Munţilor Pădurea Craiului şi de traversare a acestora înspre Depresiunea Vadului.
De o parte şi de alta a cheilor se pot observa numeroase peşteri, precum: Peştera Urâcioşii, Peştera Vacii, Peştera Calului, Peştera de la Valău, Peştera Crucii etc. Nici una din peşteri nu este amenajată în scop turistic.

Pagină de web realizată în cadrul proiectului "Peştera Meziad, o peşteră pentru natură şi oameni" implementat de către Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor şi Primăria Remetea. Proiectul este finanţat prin intermediul programului "Green Entrepreneurship", iniţiativa comună a Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.
Informaţiile prezentate pe acest web site exprimă exclusiv opinia CAPDD Bihor iar Fundaţia pentru Parteneriat şi Romanian-American Foundation, nu pot fi făcute răspunzătoare de modul în care aceste informaţii sunt utilizate.

Romanian - American Foundation Fundația pentru Parteneriat CAPDD - Bihor Pădurea Craiului