Muzeul satului din Remetea

A fost creat în ideea de a conserva o parte din patrimoniul cultural al zonei. Muzeul satului din Remetea este găzduit într-o casa ţărănească ce datează de la începutul secolului XX. În cele două camere sunt prezentate obiecte tradiţionale cu specific românesc şi maghiar, iar în curte se află expuse o parte din obiectele gospodăreşti tipice pentru casele ţărăneşti din zonă, ce se utilizau odinioară atât în gospodărie cât şi la munca câmpului.
Muzeul a fost amenajat în 2004, la iniţiativa asociaţiei locale „Pro Remetea”, cu sprijinul familiei Gergely, al primăriei Remetea şi al unor firme private, precum şi prin munca voluntară a unor localnici.

Pagină de web realizată în cadrul proiectului "Peştera Meziad, o peşteră pentru natură şi oameni" implementat de către Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor şi Primăria Remetea. Proiectul este finanţat prin intermediul programului "Green Entrepreneurship", iniţiativa comună a Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.
Informaţiile prezentate pe acest web site exprimă exclusiv opinia CAPDD Bihor iar Fundaţia pentru Parteneriat şi Romanian-American Foundation, nu pot fi făcute răspunzătoare de modul în care aceste informaţii sunt utilizate.

Romanian - American Foundation Fundația pentru Parteneriat CAPDD - Bihor Pădurea Craiului